Buka iz servisa visokotlačnih perača
Poštovani,

nakon prošlotjednog telefonskog razgovora,kontaktiram Vas i ovim putem te dostavljam pojedinosti problema s prekomjernom bukom.
Niže je kopija prijave dostavljene Upravi za sanitarnu inspekciju, Branimirova 183. URBROJ: 534-09-2-1-7/26-12-3.
Dobili smo odgovor da uvidom na terenu nisu zabilježene nepravilnosti.(očekivani odgovor :-( )
Prema tel. dogovoru predlažem da za sad posuđenim zvukomjerom izmjerimo te snimimo razinu buke a zatim, ukoliko će postojati osnova, ponovo kontaktiramo Min. zdravlja, Upravu za sanitarnu inspekciju.
Obzirom da danas više nismo u mogućnosti doći do Vas po zvukomjer,(a i u ovim sniježnim danima ne obavljaju servis izvan radionice)te kako isti ne bi predugo stajao kod nas, nadam se da se slobodno možemo javiti do kraja tjedna.

Unaprijed zahvaljujemo uz lijep pozdrav,

***


PRIJAVA PREKOMJERNE BUKE


Za: Sanitarna inspekcija grada Zagreba
Branimirova 183 10000 Zagreb

Podaci o prijavljenom: Brišar servis d.o.o.
Sesvete 10360, Prelčeva 21d
MB: 0610330
OIB:58933898865


Poštovani, želio bih podnjeti prijavu na prekomjernu buku uzrokovanu servisiranjem visokotlačnih perača te raznih drugih aparata i strojeva. Djelatnici navedene tvrtke servis obavljaju na dvorištu vrlo blizu moje kuće. Također, improvizirana radionica nije udaljena zakonom propisanih 3m od ruba parcele. S obzirom da se po GUP-u Sesvete nalazimo u stambenoj zoni, prema pravilniku o najvišim dopuštenim razinama buke, buka prelazi granice dozvoljene razine. Amaterskim mjerenjem je u više navrata izmjereno između 60 i 75 db,ovisno o uređaju koji se servisira. Smatramo da je ova razina buke koja u ljetnim mjesecima traje 8h, posebno neprihvatljiva za dvoje vrlo male djece i moje smjensko radno vrijeme koje uključuje noćne smjene. Povrh svega, kao rezultat popravljanja uređaja pojavljuje se gusti dim (smrad na izgorenu plastiku) tako da u ljetnim mjesecima je apsolutno nemoguće zbog buke i dima boraviti na vlastitom dvorištu. U cilju dobrosusjedskih odnosa pokušao sam problem riješiti dogovorom, no nakon nekoliko razgovora gospodin Brišar je odbio ukloniti izvor buke. Obzirom da nam ovo zagađenje bukom smeta, ovim putem bih vas molio da poduzmete potrebne mjere kako bi se ista uklonila.

(26.03.2013.)