Preglasno susjedstvo
Što znači miran život??
Ja više ne znam što ta riječ znači..Tišina??? Misaona imenica nažalost.
Živim na najgorem mogućem mjestu, pored parkinga i blizu škole i dvorane, sa toplijim danima počinju problemi, jer sve što se dogadja u selu, dogadja se pod našim prozorima.
Evo,,upravo danas poslije zimskog sna počinje Zumba "na livadi" tj. na školskom parkingu.
Mislim, ne mogu to razumjeti, pa to nisu klinci nadobudni i neozbiljni, to su sredivječne žene koje ovim putem gube prekomjerne kilograme,
a da stvar bude gora, to se odvija na nekoliko metara od naših prozora i trešti glazba sa linije i kada je toplo,,vani se ne može sjediti u dvorištu i pričati.koliko je to glasno i nepodnošljivo.
Od cijelog sela- one našle nama da dreče tamo uz nesnošljivu glazbu !!
Ljuta sam i bijesna -i ja i moji susjedi,jer nitko više nema osjećaja za nikoga.I doslovno nas siluju tom glasnom, preglasnom bukom.
Prošle godine je bilo isto tako... Ok treba biti u prirodi, rekreirati se, ali ovo je previše,,ko još vježba na parkingu pod tudjim prozorima??!!
Kuda ide ovaj svijet???


da ne govorim, da smo blizu stadiona nogometnog, gdje ima neki prostor koji se koristi za budalaštine noću,
Cijelo ljeto pa i proljeće čim otopli, svaku noć buka,,glasna uzika, karaoke jer 5 ipo pijanaca nemaju gdje u 3 sata noću da se opijaju i urlaju u mikrofon. Ne moram reći da svaku drugu noć zovemo policiju i šta oni urade??? Faktički ništa.
Ili ne ddju, pa glazba i pjevanje na mikrofon potraje i do 5 ujutro, nema veze što je radni dan u što treba ustati i ići na posa, cijeli dan imati obaveze i sl.
Slučaj drugi . Ako policija i dodje,, od tog glavnog frajera kojem je načelnik općine dozvolio da se tamo opijaju, najbolji prijatelj je u policiji, što reći,,najčešće dojave da je patrola krenula i dok ovi dodju, gospoda stiša radio i sve 5.
Ako i ne uspiju svaki put da dojave, policija ne radi ništa,,upozori ih i oni stišaju,,dok se ovi maknu,, bula se nastavlja.
čak smi prijavili i sanitarnj inspekciji,,bili su,,naoravili zapisnik i mjesec dana je bio mir, poslije opet po starom.
Što da radimo, kome da se žalimo??
jer načelniku je važnija ta šaka pijanaca tamo, uz izgovor nemaju mladi gdje da izadju..
Imaju, imaju,,samo drugdje nema derneka i opijanja do zore bez nadzora i kontrole.
evo kad se sjetim, plače mi se...
prošle godine je bilo svaki drugi dan tako.Žurke i fešte svaku drugu noć, ne samo vikendom već i srijedom i petkom.
Bilo je dana kada sam bila toliko umorna od nespavanja noću, da sam od umora drhtala,,plakala sam i otišla poslije podne kod majke na drugu adresu da se naspavam.
Nisam znala da buka tolio može da utiče na čovjeka i to nepovoljno,
jedno je slušati o uzrocima i posljedicama buke,,drugo je doživjeti to.
Da mira nemamo ni noću od klinaca i pijanki preglasnih, kada stanu urlikati uz mikrofon i pjevati ili svako drugo popodne ove žene,,da se vani ne može sjediti u dvorišti,,

Hoću miran život.
Da bar žene vježbaju u svojim dvorištima - ako misle da je to bezazleno i neškodljivo. Ali ne, zašto?? Lakše je drugima bučit i ne dat mira,,,ne misle kako bi njima bilo da njima neko tako ne da mira.
Iskreno, ja sam očajna !!

(08.04.2013.)