Maltretiranje susjedskom bukom
Dobar dan,
iznajmljivač sam i imam situaciju sa susjedima (koji su mi familija) u jednom malom selu na opatijskom području, koje je inače oaza mira. Zato smo tu i izgradili kuću.

Maltretiraju bukom nas a sada i naše goste, do te mjere da su gosti rekli da ih buka izluđuje. Vrte praznu mješalicu sa kamenjem pored našeg terena,znaju da je tamo bazen premda ga od nikud ne vide, imaju zvučnike na stablima i puštaju iritantne zvukove, krčanje...sve to traje neprekidno od jutra do 22,00 sata. Dobro su pravno potkovani i znaju do koje granice mogu ići. Sve u skladu sa zakonom.

Sigurno neće prestati jer su cijeli život frustrirani i mi to ne možemo promjeniti.

Ništa ne pomaže,ne žele razgovarati, kažu da to rade namjerno jer što će njima tu neki turisti a i mi zarađujemo, raditi će i dalje i nitko im ništa ne može na njihovom terenu.
Nakon pritužbe gostiju zvali smo policiju, dođu i ustanove da je buka u granicama dozvoljenog a građevinski radovi nisu zabranjeni. To što je buka strašno iritantna i traje neprekidno 10-15 sati dnevno, nije važno ni zabranjeno.

Slučaj je prijavljen Gradu Opatiji koja za sada nema rješenja jer se, po mjima, ne remeti javni red i mir.
Turistička zajednica nema nikakvih ovlasti.
O ovom slučaju zlostavljanja bukom pisao je prošli tjedan i Novi list. Sa dobrom namjerom, da je krajnje vrijeme za uvođenje novih standarda življenja.

Svi upućuju na privatnu tužbu koja dugo traje, pa smo se odlučili za prodaju.

Novi gosti stižu za par dana i biti će isto tako izloženi maltretiranju iritantnim zvukom i bukom, ukoliko uopće ostanu.

Ako imate kakav brzi savjet kako spriječiti susjede da ometaju bukom goste (kad se kuća iznajmljuje mi nismo u njoj - gosti su sami) unaprijed hvala.

(01.08.2013.)

--
Maltretiranje bukom je u Hrvatskoj nacionalni sport.
Morate pokrenuti sudski spor. Dugotrajno je i skupo, ali troškove spora će platiti strana koja izgubi. Osim toga, ima li osobni mir cijenu?