Zakon štiti bučne nasilnike - svakodnevna preglasna glazba u stanu
Poštovani!
Ostali ste mi kao jedina nada za neki savjet ili pomoć u rješenju mog problema.
Naime, imam problem sa susjedom i njegovim prejakim zvučnicima u stambenoj zgradi (veličine su cca 160x70cm), u stanu ispod mojeg. Povremeno ima veće ispade sa preglasnom glazbom, iako sad pazi pa u 22:00 smanjuje jer su mu susjedi u više navrata slali policiju, pa zatvara prozore da se ne čuje van, oni dođu pred zgradu i ne čuju ništa.
Uglavnom glazbu pušta cijeli dan od jutra, pa i u vrijeme popodnevnog odmora, ponekad se jasno razaznaje što točno sluša, ali uglavnom čujem samo basove i to vam je kao da netko konstantno lupa čekićem po zidu, što je strašno iritantno jer nema načina da to nadglasam nikakvim filmom ili svojom (preglasnom) glazbom. Pogotovo dodatno sve odzvanja jer je njegov stan minimalistički namješten, bez ormara, tepiha, zavjesa... Ne znam koliko je to decibela i čisto sumnjam da to prelazi neku dopuštenu granicu, ali to konstantno dum-dum, lup-lup je nepodnošljivo.
S njim razgovora nema jer je sklon alkoholu i ne obazire se na nikakve zamolbe, probala sam ga lijepo zamoliti da stiša barem te basove, jer je čovjek stariji od mene i poštujem ga, ali on uglavnom govori da ne čuje dobro jer je ranjen u glavu, ili da je to takva pjesma i ne može smanjiti. Često nakon toga onda još i prkosi pa namjerno uključi glazbu čim vidi da sam ja stigla kući s posla, a zna da mu ne mogu ništa jer nije preglasno da se čuje van i zna da mu policija ne može ništa. Ispod njega je jedna gluha baka (sreća njena :-)) pored njega je druga zgrada, a graniči još jedino sa susjedima koji su jako dobri s njim, a oni uglavnom borave u drugoj sobi u stanu, ja se nemam kuda maknuti jer je stan jednosoban.
Koliko sam se raspitivala kod ljudi koji se malo razumiju u izolaciju, navodno se najteže i gotovo nemoguće riješiti probijanja zvuka basova, a i investicija bi bila prevelika za minimalne ili gotovo nikakve rezultate.
Ne znam imate li vi kakvu ideju kako se toga svega riješiti osim da prodam ovo što sam krvavo stekla pa sve ispočetka u nadi da neću naići na nešto još gore.
Ispričavam se na dužini teksta i unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

(01.07.2015.)