Noćni klub Johann Franck na Trgu, Zagreb
Poštovani,

Obraćam Vam se u ime stanara strogog centra Zagreba, na Trgu i u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića.

Od otvorenja noćnog kluba Johann Franck na Trgu bana J. Jelačića prisiljeni smo trpiti nesnosnu buku u kasnim noćnim satima. Naime, dotični imaju zvučnike na terasi pa posebice srijedom, petkom i subotom "časte" čitavo susjedstvo svojim klupskim programom do ranih jutarnjih sati.

Kako trenutačno traje manifestacija Advent u Zagrebu, dotični su postavili DJ-a vani na terasu pa i dobar dio dana toliko buče da to i običnim prolaznicima smeta pa se i oni moraju nadvikivati da si nešto kažu. Ne moram spominjati da se dječica iz susjedstva rasplaču kada moraju proći pored samog izvora buke.

Savjetovano nam je da se strpimo još malo do konca Adventa, jer su dotični na neki način pribavili kojekakve dozvole od grada i gradonačelnika Bandića za neometano stvaranje tolike buke, no uvjerenja smo da će se noćni programi nastaviti i nakon Adventa i da vlasnici Johanna Francka neće imati obzira ni samilosti prema ljudima koji tu žive (nisu nikakav obzir iskazali do sada).

Uvjereni smo da tolika buka u noćnim satima (a trenutačno i gotovo pa po čitav dan) remeti kvalitetu našeg života i zdravlja.

Do sada smo pozivali policiju, uputili dopise gradskom uredu i sanitarnom inspektoru te najnovije, sanitarnoj inspekciji uopće.

(27.12.2015.)