Lavež pasa na dostavljača novina budi susjedstvo
Poštovani,
imamo problem već dulje vrijeme. Radi se o sljedećem:
Susjedi imaju dva psa i pretplaćeni su na dnevne novine 24sata čiji dostavljač motorom svako jutro (5:00h zimi, 3:30 ljeti)dostavlja novine na njihovu adresu. Psi počnu lajati već kad dostavljač uđe u našu ulicu, a kad dođe do susjedove ograde psi se doslovno počnu daviti od laveži od kojih jedan skače doslovno 2 metra u zrak, na kojoj visini je postavljen i sandučić za novine, nastojeći zgrabiti dostavljaču novine, dok istovremeno dostavljač pokušava u sandućić staviti novine bez da ga pas ugrizne. I to potraje cca. pola minute-minutu za koje vrijeme se psi doslovno dave od laveži. A motor je cijelo vrijeme upaljen. U međuvremenu se, osim nas, probude i susjedovi psi koji također počnu lajati. I tako svaku noć.
Osim što bude nas odrasle koji moramo odraditi tih min. 8 sati rada, probude i djecu koja su zbog neispavanosti nervozna cijeli dan i u školi ne mogu funkcionirati kako bi trebala. Ali oni su penzioneri i mogu odmarat kad god hoće.
U nekoliko navrata molili smo ih da zatvore pse tijekom noći odgovorili su negativno jer - "psi su tu da laju" kažu oni, "zatvorite prozor i spustite rolete". Pas je danju (radi njihovih potreba) zatvoren, "pa onda ne može biti i zatvoren noću".
Zvali smo komunalne redare koji su nas uputili na policiju jer se ne radi o psima lutalicama.
Policija je na naš poziv došla, međutim, bez efekta.
Psi ne bude samo nas, nego i susjede, međutim, oni nisu poduzeli ništa jer smatraju da nema smisla - a i naše iskustvo pokazuje da zaista nema.
Psihički nas izluđuje to redovno noćno buđenje nakon kojeg rijetko kad možemo ponovno zaspati.
Molimo vas pomoć, kako postupiti i prema kome. Da nema dostavljača, ne bi bilo ni laveži. A dostavljač samo radi svoj posao.

(22.10.2016.)