Buka iz Metro CC centra u Mlinima, Župa dubrovačka
Poštovani,
Samo ću vam kopirati e-mail kojeg sam uputila Ministarstvima:
Prijava Ministarstvu zdravstva, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava:

Poštovani,
Htjela bih prijaviti tvrtku Metro CC koja posluje jednom podružnicom u općini Župa dubrovačka kraj Dubrovnika (adresa Tomislava Macana 2, 202027 Mlini).

Tvrtka sustavno krši Zakon o zaštititi od buke a ujedno i radi izvan dopuštenog radnog vremena, bez dozvole. O ovoj temi već smo kontaktirali Ministarstvo zdravstva, prijavljeno je zagađenje bukom, međutim sanitarna inspekcija je unaprijed obavijestila tvrtku kako će izvršiti mjerenje te naravno, tih nekoliko sati uopće nisu radili.

Više od pola ovih razina je prekršeno:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2004_10_145_2548.html

Inače, tvrtka radi izvan zakonom propisanog dozvoljenog dnevnog radnog vremena u EU, dakle rade i danju i noću (bez dozvole) a razina buke koju proizvode je nesnosna - radi se iskrcaju i ukrcaju roba - staklenih predmeta. hrane i pića, ugostiteljske opreme i slično, popraćena vulgarizmima djelatnika i djelatnica koji krenu od sitnh noćnih sati, kao i glasne buke konstantno upaljenih kamiona i ostalih vozila. Tu je nemar djelatnika u vidu bacanja drvenih paleta, lupanja vratima i tako dalje.

***

Također kao poseban problem koji stvara zdravstvene probleme svima koji žive oko navedenog objekta (koji, usput budi rečeno, nije do kraja legaliziran) jest noću reflektorima osvijetljen ulaz koji je daleko jačeg svjetla od onog koje bi trebalo biti blizu obiteljskih kuća.Što se tiče prijave o buci, ističem kako bih voljela da se inspekcija ovaj put uputi na teren 'kako treba', te vas molim da me uputite dalje u postipak.

(25.07.2017.)