Susjedi iz pakla, ima svega
Poštovanje,

Supruga i ja, *** zaposleni, mirni ljudi koji poštuju druge. Unajmili smo "bolji stan" u novijoj zgradi misleći kako je izolacija dobra, i neće biti problema. Zadnja 3 mjeseca koliko tu živimo je pakao. Sustanari do nas obitelj ***, svojim postupcima danju i noću do 2h, vikendom do 3h, proizvode buku koja nam uzrokuje uznemirenje i psihološku napetost, npr. za početak: nikada ulazna vrata od stana ne zatvore rukom već zalupe za sobom, nastane takva glasna buka kao da je netko čekićem po zidu udario i tako već 3 mjeseca, tako zatvaraju vrata i u 2 ujutro i bude nas. Vuku stvari po podu, danu i po noći sve glasno odjekuje, muzika krešti, oni galame. Po ljeti navečer su konzumirali marihuanu i bučili s prijateljima, u našem stanu se nije moglo stanovati od odvratnog mirisa. Svakodnevno kada napune vreću smeča ostave je pred stanom?! Cijeli hodnik smrdi..a predstavnica stanara stan do nas, vidi sve i ne reagira?! Skraćeno da ne opisujem sve, konstantno kada god smo mi u stanu iz njihovog se čuje glasna buka. Zbog neprospavanih noći koje su uzrokovali, prošli mjesec smo na par dana otišli spavati u vikendicu. Sve smo ispričali stanodavcu on je nazvao predstavnicu stanara, i ništa nije riješeno. Kaže da se s njom ne može razgovarati, ne sluša bezobrazna je i brani navedene. Ja sam isto probao prije mj dana i neda da joj se išta kaže, samo trubi svoje.. Imaju radove već par dana buše zid, lupaju čekićem itd. sve znate katastrofa od jutra do 21h ne staju. Stanari koji su kat ispod, jučer su bili kod predstavnice i žalili se na njih, ona je rekla da ne može tu ništa. Zvonili su njima na vrata nisu htjeli otvoriti. Popodne je predstavnica pričala s *** baš ispred našeg stana, imam snimljeno sve, pita ih jeste vrijedni i smije se?? Kažu joj da su namjerno ostavili stvari po hodniku (ne može se hodati sve je zakrčeno dijelovima kuhinje, kreveta, ormara..) ona se smije i odobrava to?! Nisu stavili obavijest o radovima i trajanju istih naravno. Skinuo sam aplikaciju za koju kažu da je najtočnija za mjerenje buke, stalno je preko 70dB, najviše izmjereno 76dB, to je buka štetna po zdravlje.

***

Radi svega navedenoga, napisao sam pismo (jer ne želi slušati) prekjučer i ubacio u kaslić predstavnice, u kojoj sam objasnio što sve trpimo, kako se mi jadno osjećamo radi njih, da stalno krše kućni red i mir, zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i pravilnik o najvišim dopuštenim razinama buke, niti nam je pozvonila niti je odgovorila, ali je zvala našeg stanodavca i prijetila se, kaže da radimo probleme i ***

Boli me nepravda, neću dopustiti da takvi "ljudi" prođu nekažnjeni. Mi gledamo stanove i najvjerojatnije ćemo se odseliti. Opet plaćati kamion i ljude, 700kn troška bez veze, i stres oko selidbe da ne pričam.

(19.09.2017.)

--
Šta mislite, zašto stanodavac ne živi u tom stanu?
Prema iskustvu, trebali ste već davno iseliti iz stana jer trošak selidbe je minimalan.