Buka iz plesnog studija
Poštovani,

živim u stambenoj zgradi koja ima poslovne prostore u prizemlju. Prije godinu dana je otvoren plesni studio. Upozoravala sam vlasnicu dotičnog studija da mi na 2. katu osjetimo vibracije njenog basa, i kroz pvc prozor čujemo glasnu glazbu dok ona izvodi svoj ples oko šipke. Nemam ništa protiv plesa, ali sa vlasnicom se ne da dogovoriti.Upozorila sam je više puta a ona i dalje po svom. Pozvala sam policiju, par puta su došli, provjerili dokumente njene udruge kao i upozorili da je njeno radno vrijeme do 22 h. Osim buke, problem je što se njene polaznice okupljaju ispred studija prije i nakon plesa, glasno pričaju i stvaraju buku ispod prozora, posebno se čuje zato što je moja zgrada nasuprot druge, samo ih dijeli parking i cesta.
Na policiji su mi rekli da moram problem pismeno prijaviti sanitarnoj inspekciji i čekati da izađu na teren.
Zanima me da li Vi imate iskustva sa ovakvim slučajevima,i koje je najbolje rješenje?
Samo da napomenem, nitko u zgradi se ne žali jer je ljudima svejedno,čuju ali se ne žale. Mislim da nakon smrtnog slučaja u obitelji zaslužujem imati mir u svom domu,što je uz ovakav primjer nemoguće.

(15.11.2017.)

--
Plesni studiji znaju raditi probleme stanarima u blizini. Djevojke koje vode program "nafrlje" glazbu koja im služi kao stimulans - pojačani rad štitnjače, izlučivanje adrenalina. Preglasna glaznba nije dobra niti za same polaznice koje su još i više izložene buci.
Trebali bi animirati ostale stanare da vas podrže u inicijativi da se buka iz studija utiša.
Svakako prijaviti sanitarnoj inspekciji, a prijave policiji svakako dokumentirajte - idući dan tražite zapisnik (biljeg 15-20 kn).