Buka neispravnog motora automatskih vrata
Postovani,

Živim u Zagrebu na adresi Jure Kaštelana 17D u prizemlju. Točno ispod moje spavaće sobe nalazi se ulaz u garažu, inače u zgradi ima oko 100 stanova, te nešto manje auti u garaži (navodim brojke da možete procijeniti dnevnu frekvenciju otvaranja i zatvaranja vrata). Ovdje sam još od 2008. godine. U 2 navrata (prvi puta 2012) se motor od garažnih vratiju pokvario na način da radi nesnosnu buku kod rada, sa mobitelom sam izmjerio preko 50 decibela industrijskog zvuka u mojoj spavaćoj sobi. Zadnji puta je problem nastao u 10-2018 trebalo je 3 mjeseca teškog natezanja da K-Index, predstavnik stanara i Italserande poprave taj motor. U to vrijeme ja nisam mogao spavati uopce u sobi jer svaki nocni dolazak auta mene budi. Na pocetku su me uvjeravali da je sve to normalno i da vrata rade, makar je bilo jasno da je ogromna razlika u buci naspram izlaznih vrata koja su svega par metara dalje. Nakon mojih prijetnji tuzbom oni popravljaju motor, no ne adekvatno, sad je tisi, ali ne kao sto je prije bio. Mene dalje Italserande firma uvjerava da je to tako normalno i da su ponovo mijenjali motor, no i dalje mjerim preko 40 decibela nocu u spavacoj sobi kada dolaze susjedi autom kući. Stan mi je >60 kvadrata i zvuk tih vratiju se cuje po cijelom stanu, a tome prije nije bio slucaj.
Ja cu dalje zvaci Itelserande i predstavnika stanara i inzistirati na novom motoru/vratima, međutim vidite da već više od 6 mjeseci sve ovo traje.
Inače sam liječnik i jako su mi dobro poznate posljedice buke na zdravlje, osobito višekratna noćna buđenja koja mi se sada događaju već duže vrijeme.

Zanima me da li mi mozete posuditi zvukomjer da imam točnija mjerenja od ovih s mobitelom i imate li kakav savjet za mene?

(12.05.2019.)

--
Zvukomjer je posuđen te je problem riješen - zamjenjen je motor.