Objave za medije
 
Uređaji za zvučnu signalizaciju imaju prepoznatljiv zvuk specifičnih karakteristika. Glasnoća se podešava tako da je dovoljno glasno i u vrijeme najveće buke na prometnicama.
 
Rezervirali ste smještaj na moru i neugodno ste iznenađeni glasnom jutarnjom zvonjavom obližnje crkve koja vam prekida san?
 
Stanari i zaposleni na trgu sv. Jelene u Zaboku imaju problem s glasnom zvonjavom crkve sv. Jelene Križarice.
 
Buka crkvenih zvona je izuzeta iz Zakona o zaštiti od buke. Ne postoji nikakvo ograničenje na količinu buke koja može dopirati sa i iz crkvi, te ne postoji pravna zaštita od takve buke.
 
Napetost, razdražljivost, smetnje spavanja, ali i bolesti srca i krvožilnog sustava neke su od posljedica buke. Članak u časopisu Zdrave vijesti br 32 svibanj 2012. godine.
 
U turističkoj sezoni ponašamo se kao loši domaćini kršeći zakone vlastite države iskazujući gostoprimstvo na potpuno krivi način.
 
Premda je buka javnozdravstveni problem, još uvijek se na mnogim razinama buka tretira kao subjektivni zagađivač, a problem buke se prikazuje kao osobni problem pojedinca. Nedovoljna informiranost javnosti o štetnosti buke potakla je registriranje udruge ŽELIM MIRAN ŽIVOT.
 
Prilog na HTV1, Dobro jutro Hrvtaska, 24. siječanj 2012. godine