Buka gradilišta
29.09.2021       id: 73896
Pozdrav, moja obitelj i ja imamo problem s bukom gradilišta pored naše kuće u Klari, Novi Zagreb. Susjed je dobio dozvolu da gradi zgradu tako da se prislanja na našu kuću. Ujedno buši direktno i naš zid kuće. Buka se počne događati već prije 7 sati ujutro. Kod nas žive ispod nas i stanari, najmoprimci. Osim što je nama ugroženo pravo na mir, bude nas ujutro s tom nesnosnom bukom, ujedno nam i otjeruju najmoprimce što nam je dodatni prihod za život. Ne znamo uopće koje je dopušteno radno vrijeme na gradilištu, ali radi se tijekom cijelog dana pa i subotom i nedjeljom. Molim vas za bilo kakav savjet ili pomoć, kome se obratiti i kako? Jer ovdje je više problema u pitanju, buka je jedan od problema. Svi smo već potreseni od toga, ja sam dodatno i trudna i ne smijem se uzrujavati, a strah me da će mi stres i psihički i fizički naštetiti. Uskoro ću se odseliti jer se udajem, ali moji roditelji će i dalje morati ostati u kuću gdje će se nastaviti uznemiravanje. Policija nam nije puno pomogla iako smo zvali u više navrata. Hvala unaprijed, Lp
Postoji radno vrijeme kada se tolerira povećana buka gradilišta.

PRAVILNIK O NAJVIŠIM DOPUŠTENIM RAZINAMA BUKE S OBZIROM NA VRSTU IZVORA BUKE, VRIJEME I MJESTO NASTANKA

Članak 15
 
 
BUka karting centra Špansko
25.09.2021       id: 73870
Poštovani,

Buka iz karting centra na Španskom je nesnošljiva. Cijelu subotu i nedjelju, svaki vikend moramo trpiti utrku jedne osobe na karting stazi (koja je koliko čitam i čujem izgubila davno koncesiju). Naselje je ogromno i ne razumijem do kada će se to dopuštati. Što se uopće može poduzeti?
.
 
 
Buka crkve u Ugljanu
07.09.2021       id: 73832
Crkva u Ugljanu zvoni električnim zvonom, ovisno o danu cca 6-10 puta u trajanju 5-10 minuta, ne uključujući otkucaje na puni sat i pola sata. Prvo zvono je u 6 ujutro.
Na udaljenosti cca 250m, razina buke mjerena aplikacijpm na iPhone nekad prelazi i 75dB.
Kontaktiran svećenik koji je rekao da crkva tako zvoni već 600 godina i da ćemo se naviknuti.
Crkva tako zvoni tek od nedavno kad je nabavljeno električno zvono.
Imate li ideju što učiniti?
.