Buka iz disko klubova na Jarunu
21.08.2021       id: 73760
Stanujem u Prečkom kod okretišta tramvaja.
Dok traju glazbeni "eventi" sa jaruna, nema spavanja dok se ne ugase razglasi, bez obzira na čepiće za uši jer basevi lupaju za poludit...
Zbog šačice ljubitelja "techna" stanovnici koji rade cijeli tjedan a žive u naseljima jarun, vrbani,prečko nemaju normalne vikende za naspavati se...
dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum,dum........
To je već i gradski problem jer se buka rasprostire na cijele kvartove.
Problem koji se ponavlja iz godine u godinu.

Uputiti pritužbu Ministarstvu zdravstva.
 
 
Glasna zvonjava na Smiljavcu u Zadru
16.08.2021       id: 73724
Poštovani,
živim u Zadru na smiljevcu, moj stan direktno udaljen niti 100 m zračne linije prema zvoniku crkve.
Crkva na Smiljevcu otkucava točno vrijeme od 6:00 do 22:00, na svaki sat otkucava vrijeme sata u otkucajima, svakih pola sata otkucava jedno zvono.
Buka zvona je katastrofalno jaka, ne dozvoljava mi spavati. Pogotovo u popodnevnim satima a i jutarnjim budim se u 6 sa bukom od 6 x zvono, nakon toga za nekih 10 - 15 min počinje neki instrumental koji traje 2-3 minute. Instrumental sviraju elektronička zvona. Nešto što nije nikad zvonjeno do novog doba elektroničkih zvona.
Isti instrumental otkucava oko 18:15 sati. Buka je ogromna. Vrata od balkona se ne mogu otvoriti zbog buke.
Rečeno mi je da su stanari potpisivali peticiju prije desetak godina ali ništa se nije promijenilo.
Od ovog ljeta sam počeo iznajmljivati stan gosti mi se bune otkazuju rezervacije i u gubitku sam zbog toga.
Zvonjavom se ruši se cijena nekretnina u kvartu.
Nemam ništa protiv periodičnih zvona za neke posebne mise vjenčanja pogrebe itd. to se da izdržati ali ono što svima smeta je to nenormalno zvonjenje melodija i otkucavanje vremena.
To je čisto maltretiranje radnih ljudi i nametanje.

Možete li učiniti nešto povodom toga? Što učiniti? Jel moguće nekako crkvi zabraniti otkucavanje Vremena i tih Melodija?

LP
.
 
 
Buka psa, cviljenje i lavež
14.08.2021       id: 73704
Poštovani,

naše cijelo susjedstvo već 2 godine neprekidno sluša lavež i cviljenje susjedova dva psa. Nitko više nije u stanju spavati sa otvorenim prozorima, stanje je absolutno neizdrživo te strašan psihički pritisak. Kako smo u turističkom mjestu, čak se turisti žale a kap koja je prelila času, je dvoje mojih gostiju koji su napustili moj objekt radi lajanja, komentirajući da je nemoguće opušteno uživati godišnji, slušajući te jadne pse.
Prije ljetne sezone smo stupili u kontakt sa vlasnikom koji nam je obećao maknuti pse preko sezone, ali dosad ništa nije poduzeto.
Ne mogu riječima opisati bezdušnost vlasnika prema psima kad na 38 temperature pse ostave na suncu i cijeli dan na 3 m lanca gdje ujedno obavljaju nuždu. U dvije godine sam dva puta vidio jednog od tih pasa u šetnji.
Sretan sam da sam našao vašu stranicu u nadi da nam se iznajmi oprema da možemo skupiti dokazni materijal za veterinarsku inspekciju i ostala nadležna tijela te da se napokon nešto poduzme.
Za svaki savjet smo zahvalni.

Unaprijed hvala uz srdačan pozdrav,

.